URL is copied to your clipboard.

Search Connect™: En funktion för att hitta MyHeritage-medlemmar

Search Connect™: En funktion för att hitta MyHeritage-medlemmar

Search Connect™ är en MyHeritage-funktion som är utformad för att hjälpa dig att hitta andra personer som forskar i samma förfäder som du.

Det finns inget som att jämföra anteckningar med en annan släktforskare i familjen. Ibland, när du har förbrukat alla andra resurser, kan en kusin med tillgång till ytterligare information leda dig till nästa genombrott.

Search Connect ™ innehåller miljontals sökningar från MyHeritage-användare. Det låter dig hitta andra användare som har sökt efter personerna du letar efter och att se fullständig information om deras sökning, till exempel datum, platser, släktingar och liknande sökningar de har gjort.

Att använda Search Connect™

Search Connect™ visas som en historisk dokumentsamling på MyHeritage under kategorin Släktträd. När du söker efter en person som använder MyHeritage-sökmotorn inkluderas alla relevanta Search Connect™ -resultat i sökresultaten. Du kan också söka i Search Connect™ genom att klicka här.

Nedan kan du se Search Connect™-resultat för 3 olika användare som sökte efter en person som heter Joseph Kennedy.

Det här ser du om du väljer toppresultat:

I de fullständiga resultaten listas det första ursprungliga namnet och efternamnet på den person som sökte, deras kön, plats, ungefärliga ålder, hur länge de har varit aktiva på MyHeritage och deras familjesidor.

Under ”Relaterade sökningar” hittar du sökningar som användaren har gjort för familjemedlemmar eller personer med liknande namn, och under ”Andra sökningar” hittar du ytterligare sökningar som utförts inom några minuter från de tidigare nämnda sökningarna. Du kan klicka på de hyperlänkade namnen i sökdetaljerna för att upprepa användarens sökning med samma parametrar som de använde.

Längst ner på sidan ser du en orange knapp som inbjuder dig att kontakta användaren. Genom att klicka på detta kommer du till sidan Skicka meddelande i MyHeritage-meddelandesystemet, där du kan skicka användaren ett säkert meddelande. Läs den här artikeln för att lära dig mer om hur du kontaktar andra MyHeritage-användare för att förbättra din forskning.

Search Connect™ och integritet

Som alltid är din integritet av yttersta vikt för MyHeritage. Som standard avslöjar Search Connect™ endast offentlig information: ett första initial, efternamn, ungefärlig ålder, plats och detaljerna för de sökningar du har gjort. Endast någon som har sökt efter en förfader med samma namn som din hittar denna information.

Om du är obekväm med att andra användare ser denna information kan du alltid justera dina sekretessinställningar och inaktivera Search Connect™. För att göra det, klicka på ditt namn på användarremsan längst upp på skärmen och välj ”Min integritet” från menyn.

Under ”Mina medlemsinställningar” kan du välja om du vill låta människor hitta och visa din offentliga profil, visa ditt riktiga namn för medlemmar utanför din familj, visa din ungefärliga ålder, låta medlemmar kommentera i din profil, få information om medlemmars kommentarer , och om Search Connect™ och SuperSearch™-notifieringar ska aktiveras. Avmarkera någon av dessa inställningar och klicka på ”Spara” för att tillämpa ändringarna.

Är Search Connect™ gratis?

Att söka och se Search Connect™-resultat är gratis. Du behöver dock ett data- eller komplett abonnemang för att kontakta användare som du har hittat via Search Connect™. Klicka här för att lära dig mer om MyHeritage-abonnemang.

URL is copied to your clipboard.