URL is copied to your clipboard.

Hur ditt släktträd hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av dina MyHeritage DNA-resultat

Hur ditt släktträd hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av dina MyHeritage DNA-resultat

Så du har tagit ditt MyHeritage DNA-test och skickat in ditt prov. Det kan ta 4–6 veckor för laboratoriet att bearbeta provet när det tagits emot. Under tiden rekommenderar vi starkt att du utforskar MyHeritages andra funktioner – speciellt rekommenderar vi att börja bygga ditt släktträd.

Att bygga ditt släktträd med MyHeritage kan inte vara enklare. Allt du behöver börja är att fylla i “De magiska 7”: ditt namn och födelsedatum, dina föräldrars namn och födelsedatum och dina farföräldrar. När du väl har lagt till De magiska 7 i ditt släktträd kommer MyHeritages banbrytande teknik omedelbart att starta och söka i den stora databasen med släktträd och historiska poster för att hitta Smart Matches™ och Record Matches, som kan utöka ditt träd och lägga till massor av information på bara några minuter.

Dessutom är det inte bara ett roligt sätt att fördriva tiden. Det kan hjälpa dig att få ut det mesta av dina DNA-resultat när du får dem.

Så här går det till:

Förstå din etnicitetsuppskattning

En etnicitetsuppskattning innehåller ofta några överraskningar, även för personer som har släktforskat mycket! Att ha ett släktträd på MyHeritage kan ändå hjälpa dig att ge dig vägledning om du får ett resultat du inte förväntade dig.

Låt oss till exempel säga att du har gedigen forskning på din mors sida och vet att de är av skandinaviskt ursprung men inte har kunnat hitta mycket om din fars bakgrund. Om dina resultat visar att du är 45% skandinavisk, 20% italiensk och 35% irländsk, skotsk och walisisk, ger det dig en uppfattning om att du förmodligen ärvt en del italiensk och irländsk, skotsk och walisisk etnicitet från din far.

I sin tur kan denna information peka dig mot de historiska dokumentsamlingar som sannolikt innehåller information om din fars familj.

Ta reda på hur DNA-matchningar är relaterade till dig

MyHeritage har kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig att spåra exakt hur varje DNA-matchning är relaterad till dig. Dessa verktyg är dock beroende av matchande teknik som jämför informationen i ditt träd med datapoolerna från våra 3,5 miljarder släktträdsprofiler och 11 miljarder historiska register. Om ditt träd inte har mycket information, har algoritmen inte mycket att arbeta med.

När du lägger till mer information i ditt träd kan informationen som MyHeritage ger dig öka exponentiellt.

Till exempel bekräftar funktionen Theory of Family Relativity™ data från alla resurser som MyHeritage har för att beräkna trovärdiga teorier om hur dina DNA-matchningar kan vara relaterat till dig. Den söker igenom andra familjeträd och de 11 miljarder historiska posterna på MyHeritage, och om den hittar en koppling mellan dig och matchningen kommer den att leverera denna information direkt till DNA-matchningskortet.

Andra användbara ledtrådar är gemensamma släktnamn, Smart Matches™ inom DNA-matchningens släktträd och gemensamma släktplatser. Alla dessa funktioner fungerar med data som redan har skrivits in i ditt träd, så ju mer information du har, desto mer kommer du att veta om din DNA-matchning.

Läs mer om var du kommer ifrån

Din DNA-etnicitetsuppskattning ger dig bara de breda linjerna i berättelsen om den du är. Att bygga ditt släktträd fyller i detaljer med färg och konsistens, sevärdheter och ljud och dofter. Du kan hitta bilder på dina förfäder, upptäcka var de bodde, och hur och när de reste, lära dig om deras yrken och fysiska egenskaper, och kanske till och med avslöja historier om deras liv som du aldrig skulle ha känt till annars.

Och med MyHeritage kan det inte bli enklare. Fyll i dina Magiska 7 idag och se magin i ditt arv utvecklas inför dina ögon.

URL is copied to your clipboard.