URL is copied to your clipboard.

Säkerhetskopiera ditt släktträd på MyHeritage

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Säkerhetskopiera ditt släktträd på MyHeritage

Du har lagt ner så mycket jobb på ditt släktträd … det skulle vara så synd att förlora resultatet av allt det hårda arbetet!

När du bygger ett släktträd på MyHeritage, sparas och bevaras alla ändringar du gör på webbplatsen. Men det är alltid en bra idé att säkerhetskopiera värdefull data på mer än ett ställe.

Här är tre sätt att säkerhetskopiera ditt MyHeritage släktträd.

Säkerhetskopieringstjänst

MyHeritage erbjuder en betald säkerhetstjänst som skapar en nedladdningsbar säkerhetskopia varje månad och skickar länken till dig. Tjänsten är separat från abonnemangen, så den är tillgänglig för alla MyHeritage-användare. För att aktivera tjänsten, håll muspekaren över fliken ”Släktträd” i navigeringsfältet, välj ”Mer” och klicka sedan på ”Säkerhetskopiera” och följ de följande stegen.

Det här är det bästa sättet att säkerhetskopiera ditt MyHeritage-träd eftersom det bevarar all information du har angett, inklusive foton, och det görs automatiskt varje månad, så du behöver inte komma ihåg att göra det. Klicka bara på nedladdningslänken som skickas till dig och spara filen på din dator.

Exportera en GEDCOM

Ett annat sätt att säkerhetskopiera ditt träd är att exportera det som en GEDCOM. En GEDCOM är en vanlig textfil som innehåller släktuppgifter och kan användas för att återskapa ett släktträd på MyHeritage och andra släktforskningsplattformar. Det kan inte bevara fotografier, men när du exporterar en GEDCOM från MyHeritage bevarar den länkar till fotografier.

För att exportera en GEDCOM-fil av ditt träd, håll muspekaren över fliken ”Släktträd” i navigeringsfältet och välj ”Hantera träd.”

Leta sedan upp det träd du vill säkerhetskopiera och klicka på ”Exportera till GEDCOM” i kolumnen Åtgärder.

Ange om du vill exportera foton och släktalbum och klicka sedan på ”Börja exporten.”

Skriv ut en papperskopia

Den här metoden kan vara lite old-school, men vissa känner sig säkrare när de vet att deras data finns på papper och inte bara flyter omkring någonstans i cyberspace.

Det finns två sätt att skriva ut en papperskopia av ditt släktträd. Den ena är att producera ett släktträd som visar namn, anslutningar, foton samt födelse- och dödsdatum. Den andra är att skriva ut en släktbok, som innehåller all information du har lagrat på ditt släktträd om var och en av personerna.

Släktdiagrammet är lättare att titta på, medan släktboken är mer grundlig och kan vara ett bättre alternativ om det du vill göra är att skapa en omfattande säkerhetskopia för ditt träd.

Klicka här för att lära dig hur man kan producera ett släktdiagram eller en släktbok på MyHeritage.

URL is copied to your clipboard.