URL is copied to your clipboard.

Allt du behöver veta om abonnemang och inköp på MyHeritage

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Allt du behöver veta om abonnemang och inköp på MyHeritage

MyHeritage anser att alla i världen har rätt att känna till sin släkthistoria, och det är därför företaget tillhandahåller många värdefulla släktträd och släktforskningsverktyg gratis.

MyHeritage erbjuder dock också betalda funktioner och tjänster som kan förenkla och berika din släktforskning.

I den här artikeln kommer vi att utforska alla MyHeritages betalfunktioner, abonnemang och köp, och visa dig hur du spårar dina inköp på MyHeritage.

Abonnemang

Släktplats-abonnemang

Abonnemang på släktsidan ger dig full tillgång till funktioner och verktyg på MyHeritage relaterade till att bygga ditt släktträd, såväl som de avancerade DNA-funktionerna. När du har ett släktplatsabonnemang kan du dra full nytta av funktioner som Smart Matches™.

Det finns två olika typer av abonnemang på släktsidan: Premium och PremiumPlus. Se skillnaderna mellan planerna här. 

Data-abonnemang

Ett dataabonnemang ger full tillgång till alla funktioner på MyHeritage som rör forskning i historiska poster, till exempel SuperSearch™ och Record Matches.

Det låter dig:

  • Visa högupplösta sökningar av originalhistoriska dokument på SuperSearch™
  • Bekräfta eller avvisa Record Matches
  • Extrahera information direkt från poster till profiler på ditt träd, antingen via SuperSearch™ eller Record Matches
  • Spara poster direkt på profilsidorna för individer i ditt träd

Komplett abonnemang

Komplett abonnemang ger dig det bästa av alla världar genom att kombinera PremiumPlus-familjeabonnemanget och Data-abonnemanget. Med denna plan kan du dra full nytta av alla användbara funktioner som MyHeritage har att erbjuda.

Hälso-abonnemang

Detta abonnemang är tillgängligt för användare som har gjort en Hälso-uppgradering till MyHeritage DNA-kit. Det ger dig obegränsad tillgång till nya hälsorapporter när de släpps. Det ger också obegränsad tillgång till alla avancerade DNA-funktioner, som att titta på släktträd av DNA-matchningar, se gemensamma matchningar och etniciteter, gemensamma förfädersplatser och avancerade DNA-verktyg som Kromosomläsare, AutoKluster och Theory of Family Relativity™

Hur du uppgraderar ditt abonnemang

Om du vill uppgradera ditt abonnemang klickar du på ditt namn på användarlistan längst upp på skärmen och väljer ”Webbplatsinställningar.”

Klicka på ”Uppgradera ditt abonnemang” och välj den plan du vill uppgradera till och fortsätt sedan till betalningssidan.

Klicka här för att lära dig mer om vem som är berättigad till ett MyHeritage DNA-test.

DNA-kit

MyHeritage DNA

MyHeritage DNA-kit är ett enkelt autosomalt DNA-test med kindtopsning, för genetisk släktforskning som upptäcker dina släktingar genom att matcha dig till miljontals människor som har testat sitt DNA på MyHeritage. Det ger också en procentbaserad etnicitetsuppskattning, baserad på 42 etniska regioner runt om i världen.

För att köpa ett MyHeritage DNA-kit, håll muspekaren över ”DNA”-fliken i navigeringsfältet och välj ”Beställ DNA-kit.”

När du har köpt ett kit kommer du att få uppdateringar via e-post angående dess status. Du får också uppdateringar när ditt prov har tagits emot av labbet. För att övervaka statusen till ditt DNA-kit, håll muspekaren över ”DNA”-fliken i navigeringsfältet och välj ”Hantera DNA-kit.” Du ser en lista över DNA-kit med deras typ och status.

Hälsouppgradering

Uppgraderingen av Hälsa gör det möjligt för användare som har köpt ett MyHeritage DNA-kit att uppgradera sitt kit till Hälsa. Uppgraderingen ger dem tillgång till informationen och funktionerna i MyHeritage DNA Hälsa utan att behöva ta ett ytterligare DNA-test.

För att uppgradera till Hälsa, håll muspekaren över fliken ”Hälsa” i navigeringsfältet och välj ”Beställ hälsokit.” Om du är berättigad till en uppgradering visas den automatiskt i din orderinformation. När du har slutfört köpet kommer resultaten att vara redo om några dagar. Du får ett e-postmeddelande som meddelar dig när de är redo.

Andra tjänster

Säkerhetskopieringstjänst online

Säkerhetskopieringstjänsten är en betald tjänst som är separat från webbplatsabonnemangen, vilket innebär att den är tillgänglig för alla som har ett släktträd på MyHeritage, mot en extra avgift. Den här tjänsten säkerhetskopierar ditt släktträd en gång i månaden och skickar ett e-postmeddelande med en länk för att ladda ner säkerhetskopian till din dator.

För att aktivera säkerhetskopieringstjänsten, håll muspekaren över fliken ”Släktträd” i navigeringsfältet och välj ”Mer” och klicka sedan på ”Backup”. Klicka sedan på ”Kom igång” och följ instruktionerna för att slutföra köpet.

Lås upp avancerade DNA-funktioner för uppladdad DNA-data

Om du har tagit ett autosomalt DNA-test med en annan tjänst har du möjlighet att ladda upp dina rådata till MyHeritage gratis. Detta ger dig fri tillgång till DNA-matchningar och gör att du kan exportera en lista över dina DNA-matchningar, kontakta matchningarna och se gemensamma efternamn. Om du är en betalande abonnent har du tillgång till alla andra funktioner, inklusive etnicitetsuppskattning, kromosomläsare, AutoKlusters och Theory of Family Relativity™.

Om du inte är en betalande abonnent kan du betala en engångsavgift för upplåsning, för obegränsad tillgång till de avancerade funktionerna. Du blir ombedd att låsa upp funktionerna när du försöker komma åt dem.

Utskrivning av familjediagram

Alla MyHeritage-användare kan producera ett vackert utskrivbart PDF-diagram över sina släktträd, gratis. MyHeritage erbjuder också en professionell utskriftstjänst som kan skriva ut ditt diagram på högkvalitativt papper och skicka det till dig.

För att skriva ut ett familjediagram, håll muspekaren över fliken ”Släktträd” i navigeringsfältet och välj ”Mer” och klicka sedan på ”Skriv ut diagram & böcker.” Om du redan har skapat ett diagram klickar du på ”Mina diagram” och letar sedan upp diagrammet du vill skriva ut och klicka på alternativet ”Beställ affisch” under diagrammet. Om du inte har tagit fram ett diagram som du vill skriva ut ännu, följ instruktionerna i den här artikeln för att producera ett utskrivbart diagram.

Du kan övervaka framstegen för ditt köp under ”Mina poster-order” överst på skärmen på sidan ”Diagram & böcker”.

URL is copied to your clipboard.