URL is copied to your clipboard.

Att släktforska tillsammans med andra generationer

Kimberley Fowler

Att släktforska tillsammans med andra generationer

Genealogiska projekt är ett bra sätt att föra äldre vuxna och ungdomar samman. Släktforskning erbjuder ytterligare ett samtalämne eller delat intresse för morföräldrar, föräldrar, barn och barnbarn. Att dela utmaningen och forska i era familjerötter tillsammans tvingar din familj att arbeta som ett team – och detta kan stärka familjebanden och ge dig chansen att dela en känsla av gemensam prestation när ni övervinner vägspärrar tillsammans. I själva verket, förutom en tragisk händelse, kommer inte mycket att föra din familj närmare eller utmana din familj på samma sätt som ett genealogiskt projekt.

Om du är intresserad av släktforskning kan du överväga att involvera dina barn och /eller barnbarn i projektet. Tillsammans kommer ni att kunna utforska ditt släktträd djupare och få mer gjort än du hade kunnat göra på egen hand. Så här kan ni göra tillsammans:

Identifiera familjefoton

Det finns några uppgifter som du kommer att vara bättre rustad för och några som dina yngre familjemedlemmar kan vara mer skickliga på. Att gå igenom gamla familjefoton och identifiera varje person på fotot är en viktig uppgift som bara du kommer att kunna göra exakt.

Dokumentdatum av betydelse

Detta är en annan uppgift som en äldre familjemedlem kommer att behöva starta. Det är viktigt att dokumentera alla kända viktiga datum för personerna i ditt släktträd, inklusive:

  • Födsel
  • Äktenskap
  • Skilsmässa
  • Död
  • Adoption
  • Immigration
  • Adressändring
  • Religiösa händelser (till exempel konfiirmation)
  • Juridiska transaktioner
  • Arbetshistoria inklusive datum för pensionering

Du vet inte all denna information för varje förfader, men när du har skapat en lista baserad på din egen kunskap kan din familj arbeta tillsammans för att fylla i hålen. Att dokumentera så många viktiga datum som möjligt kan hjälpa dig att bättre förstå livshistorien för varje person i ditt släktträd. Använd den information som du vet för att hjälpa dig att utreda din undersökning och leda dig var du ska leta nästa efter mer information.

Avncerade Internet-sökningar

När du undersöker ditt släktträd kommer du oundvikligen att komma till en punkt där de grundläggande sökningarna för Internet inte längre ger resultat. Be dina barn eller barnbarn att hjälpa till med avancerade sökalternativ. Du kanske tycker att dina familjemedlemmar på Internet kan ge några överraskande resultat med avancerade söktrick.

Bilresa

Utforska lokala resurser som bibliotek, länarkiv, historiska samhällen och till och med kyrkogårdar i och runt ditt område och de kända platserna där dina förfäder bodde eller besökte. Dessa familjeresor kan vara roliga och fruktbara.

Familjeresa

Din släktforskning kan ta dig bortom gränserna för din stad, län, stat eller land. Tänk på fördelarna med att utforska din familjehistoria utomlands med en familjeresa. Minnen du skapar kommer att hålla livet ut och den information du hittar kan leda dig in på nya forskningsvägar och till och med för länge förlorade familjemedlemmar.

Ett långsiktigt samarbete

När du arbetar tillsammans med dina barn eller barnbarn är det viktigt att ha varje persons intressen, mål, motivationer och styrkor i åtanke. Alla genealogiska projekt kommer att vara en långsiktig strävan, så det är viktigt att hålla varandra motiverade och intresserade av projektet över tid.

Tänk också på dina barn /barnbarns tillgänglighet. Skolresor och sommarsemester är en bra tid att planera att arbeta igenom några av uppgifterna på din to-do-lista. När yngre familjemedlemmar börjar jobb eller går vidare till college, kan tillgängligheten bli begränsad. Under dessa punkter, fortsätt på egen hand och håll dina teammedlemmar uppdaterade om dina framsteg. Dessa uppdateringar är bra samtalspunkter och hjälper dig att förbli nära när tiden går.

I slutändan bör det vara roligt att arbeta tillsammans i din familjehistoria och föra familjen närmare varandra. När du njuter av varandras företag och att spendera tid blir din huvudprioritet, kommer all information du hittar till följd av din släktforskning att bli en extra bonus.

URL is copied to your clipboard.