URL is copied to your clipboard.

Hur man skapar ett släktträdsdiagram eller en bok på MyHeritage

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Hur man skapar ett släktträdsdiagram eller en bok på MyHeritage

Visste du att du kan skapa din egen vackra, professionellt utskrivbara släkttavla eller familjebok på MyHeritage – gratis?

Du har jobbat så hårt med ditt träd, noggrant skrivit in namn och datum, citerat källor och laddat upp fotografier. Nu kan du njuta av frukten av ditt arbete och dela det med dina nära och kära, med ett slående släktträdsdiagram eller bok.

Alla MyHeritage-användare kan generera ett obegränsat antal diagram eller familjeböcker i PDF-format helt gratis. Du kan sedan skriva ut dem med din hemdator eller lokala utskriftsservice eller beställa en tryckt affisch av hög kvalitet från MyHeritage. Rama in och visa ditt diagram stolt på din vägg, ta med det till nästa släktträff eller ge det till en familjemedlem som en personlig, unik gåva.

Så här skapar du en utskrivbar släkttavla eller bok:

1. Välj ett släktträdsformat

Håll muspekaren över fliken ”Släktträd” i navigeringsfältet och klicka på ”Mer”. Välj ”Skriv ut diagram & böcker” från den utökade menyn.

DU kan välja från 9 olika format:

Bowtie

Bowtie-diagrammet visar huvudpersonen i mitten bredvid en make, med deras förfäder grenade ut på vardera sidan och deras barn nedan. Symmetrin och proportionerna i detta diagram gör det till ett utmärkt val för vägghängning.

Nära familj

Det nära släkt-diagrammet visar far- och morförälder till huvudpersonen och alla efterkommor till dessa farföräldrar, inklusive alla kusiner till huvudpersonen. Detta är ett bra format för att dela med kusiner, mostrar och farbröder.

Förfäder

Förfädersdiagrammet visar alla förfäder till huvudpersonen upp till antalet generationer du väljer. Detta symmetriska, eleganta diagram är den perfekta presenten för ett barn. Du kan välja ett horisontellt eller vertikalt format för detta diagram.

Ättlingar

I ättlingskartan visas alla ättlingar till huvudpersonen, från var och en av deras makar, ner till antalet generationer du väljer. Proportionerna i diagrammet varierar beroende på antalet ättlingar i varje generation.

Detta är ett bra diagram för att dela med släktingar som du delar en gemensam förfader med: välj den förfadern som huvudperson. Du kan välja ett horisontellt eller vertikalt format för detta diagram.

Timglas

Timglasdiagrammet kombinerar förfädersdiagrammet och ättlingsdiagramet för samma huvudperson. Detta diagram är ett utmärkt val att ge till en äldre släkting, som kanske tycker om att se sina förfäder och ättlingar tillsammans. Du kan också välja det vertikala eller horisontella formatet för detta diagram.

Soldiagram

Soldiagrammet är ett nytt format exklusivt för MyHeritage, inspirerat av ett traditionellt cirkulärt släktträdsformat som användts i samhällen över hela Europa i århundraden. Du kan välja ättlings- eller förfäders-soldiagram. Till skillnad från solfjädersdiagrammet stöder denna typ av diagram foton.

Soldiagrammet för ättlingar är ett perfekt val för ett släktträff, eftersom det kan visa ett mycket stort antal ättlingar i ett relativt litet utrymme. Huvudpersonen visas i mitten och deras ättlingar visas i de yttre ringarna.

Soldiagrammet för förfäder visar alla förfäder till huvudpersonen, upp till antalet generationer du väljer.

Solfjäderdiagram

Solfjäderdiagrammet visar antingen alla förfäder eller alla ättlingar till huvudpersonen (från en make) i ett unikt solfjäderformat. Du kan begränsa antalet generationer.

Allt-i-ett

Allt-i-ett-diagrammet visar alla släktingar till huvudpersonen, inklusive blodssläktingar och även genom äktenskap. Detta är ett bra alternativ om du vill fånga hela släktträdet i ett diagram.

Familjebok

Familjeboken är en detaljerad och professionell sammanställning av släktträdet. Den innehåller berättelser om varje människas liv, fotografier, släktträdsdiagram och användbara index. Detta är ett fantastiskt sätt att fånga all forskning du har gjort i en tryckt bok som din familj kommer att värna om i generationer.

Tips: Om du väljer ett format som stöder personliga foton, se till att så många som möjligt av de personer som kommer att visas i det har personliga foton i ditt träd innan du skapar diagrammet. Detta ger en mycket mer slående och personlig visualisering. Släktingar utan foton representeras av en generisk ikon.

2. Välj en stil

Om du har valt ett diagramformat (förutom soldiagrammet) kan du välja mellan 18 olika stilar för ditt diagram, inklusive olika bakgrunder, färger, fotoformer och mer. Bläddra åt vänster och höger för att bläddra bland stilarna och välj din favorit.

3. Anpassa din kreation

Välj vem som ska vara huvudpersonen i diagrammet eller boken och ange en titel. Beroende på vilket format du valt kan du välja vilka (om några) fakta som ska inkluderas och hur många generationer av ditt släktträd som ska visas.

Om du planerar att skriva ut diagrammet hemma kan du välja ”Flera sidor”. Detta gör att du kan skriva ut det på flera sidor, som du sedan kan ansluta för att komplettera ditt hemlagade diagram.

För ett mer avancerat och professionellt alternativ kan du välja ”En sida” och skriva ut diagrammet professionellt.

När du är klar klickar du på ”Skapa diagram” eller ”Skapa bok”. Det kan ta några minuter att skapa din kreation. Du får ett e-postmeddelande när det är klart.

4. Skriv ut din kreation

På sidan ”Mina diagram” ser du en lista över de diagram och böcker du har skapat. Det finns några alternativ för att skriva ut din skapelse:

Skriva ut hemma

För att skriva ut ditt diagram på din hemskrivare, klicka på ”Visa PDF” under diagrammet du vill skriva ut. Detta öppnar filen som en PDF i din webbläsare. Välj alternativet ”Skriv ut” i din webbläsare.

Beställ en poster från MyHeritage

Vissa typer av diagram kan skrivas ut professionellt och i hög kvalitet på MyHeritage. Vi erbjuder flera högkvalitativa papperskvalitetsalternativ, inklusive en matt duk.

Om det här alternativet är tillgängligt ser du länken ”Beställ affisch” under diagrammet.

Klicka här för att fortsätta med din beställning. Du kan välja en affischstorlek, papperskvalitet, antal diagram att beställa och valuta. Ange sedan din leverans- och faktureringsinformation.

 

Skriv ut hos en utskriftstjänst

Du kan också skriva ut ditt diagram eller din bok hos ditt lokala tryckeri eller online-utskriftstjänst. Klicka på ”Visa PDF” för att öppna PDF-filen i din webbläsare.

Välj sedan alternativet ”Ladda ner” för att ladda ner filen till din dator.

Du kan sedan skicka e-post eller överföra den här filen till ditt lokala tryckeri eller ladda upp den till en online-utskriftstjänst för professionell utskrift, bindning och/ eller inramning.

URL is copied to your clipboard.