URL is copied to your clipboard.

Ingen tid för släktforskning? Detta kan du göra med den tid du har

Ziv Sorrek

Ingen tid för släktforskning? Detta kan du göra med den tid du har

Hur mycket tid har du för att forska i din släkthistoria?

Här är några rekommendationer för hur du får ut det mesta av den tid som är tillgänglig för dig, oavsett om det bara är fem minuter eller en hel dag.

0–5 minuter

Väntar du på någon? Tittar du på appen under en bussresa? Passerar du bara tiden? Här är några saker du kan göra på bara några minuter:

Färglägg svartvita foton: Finns det några svartvita foton i dina album som du inte har färglagt ännu? Färgläggning tar bara några sekunder!

Förbättra foton: Även dina färgbilder kan dra nytta av magin i MyHeritage Bildförbättrare. Hitta några foton som inte har förbättrats ännu och sätt dina familjemedlemmars ansikten i skarp fokus.

Lägg till en ny profil: Har ni nyligen fått ett tillägg i familjen? En ny bebis eller ett bröllop? Lägg till den nya familjemedlemmen i ditt träd.

Lägg till en ny detalj: Har du fyllt i din farfars yrke eller var din pappa gick i skolan?

Granska en ny DNA-matchning: Ta en titt på en av dina nya DNA-matchningar och kontrollera vilken ny information du kan lära dig av matchningen. Om du vill ta en djupare titt senare kan du alltid lämna en anteckning till dig själv på matchkortet genom att klicka på anteckningsikonen i det övre högra hörnet på kortet.

Fyll i en DNA-enkät: Fyll i en av undersökningarna för att bidra till MyHeritage DNA Research Project. De flesta av dem är utformade för att slutföras på mindre än 5 minuter.

10–20 minuter

Kom du för tidigt till läkarmötet? Väntar du på nästa tåg? Det här kan du göra under tiden:

Granska en Smart Match™: Granska en av dina Smart Matches™ och om du bestämmer dig för att bekräfta den, extrahera informationen från matchningen manuellt.

Granska en Record Match: Ta en titt på en Record Match. Se hela genomsökningen av originaldokumentet och hitta den plats som förfadern nämns i posten – du vet aldrig vad någon kan ha klottrat dit i marginalerna!

30 minuter 

“Undersök denna person”: Finns det en familjemedlem i ditt träd som ännu inte har fått några automatiska matchningar? Är du intresserad av att lära dig mer om dem? Klicka på ”Undersök denna person” i deras profilkort för att automatiskt ange namn och födelsedatum i SuperSearch™.

1 timme

Skanna och /eller ladda upp foton: Har någon nyligen skickat några nya familjefoton till dig? Eller har du en hög med familjebilder som väntar på att skannas? Fotoscannern i MyHeritage mobilapp gör det enkelt att skanna foton och dokument med din smartphone och ladda upp dem direkt till MyHeritage.

Skriv en biografi: Ta en timme att sitta ner och skriva ner dina minnen om en bortgången familjemedlem i biografinsektionen i deras profil. Det här är en enorm gåva för kommande generationer.

Markera dubletter: Du kanske inte har tid att ta bort alla dubbletter du hittar, men du kan markera dem nu och ta bort dem senare när du har mer tid. Markera dubbletter genom att lägga till en markör i deras namn: till exempel ordet ”dubbel” eller en sifferkombination som ”123” som gör det enkelt att hitta dem genom att söka.

Kör konsenvenskontrollen: Kör funktionen Konsekvenskontroll och korrigera felen som upptäcks . Lär dig mer om kosekvenskontrollfunktionen 

2–3 timmar

Ring upp en släkting: Ha en telefonintervju med en äldre släkting om deras minnen. Anteckna noggrant och se till att lämna lite tid för att lägga till den nya informationen i ditt släktträd.

Granska en Smart Match™ som du tidigare har bekräftat: Eftersom andra MyHeritage-användare lägger till mer information i sina träd kan det finnas ny information som läggs till i Smart Matches™ som du redan har bekräftat. För att visa bekräftade Smart Matches™, håll muspekaren över fliken ”Upptäckter” i navigeringsfältet, välj ”Matchar efter människor”, klicka på fliken ”Väntande” för att öppna menyn och välj ”Bekräftad.” Detta öppnar en lista med bekräftade matcher.

Granska ditt träd i listvy: Listvyn låter dig ta en mer global titt på ditt träd. Se till att alla individer på trädet är släkt med dig och att ingen är bortkopplad. 

En halvdag/4–5 timmar

Markera och ta bort dubbletter av profiler: Gå systematiskt igenom ditt träd i Listvyn och markera dubbla profiler som föreslagits ovan. Ta sedan bort de dubbla profilerna. Lär dig mer om att radera dubletter i ditt träd

Besök en annan familjesida där du är medlem och få information: Leta efter biografier, foton, anteckningar och andra saker som vanligtvis inte delas automatiskt när du extraherar information via en Smart Match™.

En heldag/7–8 timmar

Skanna gamla fotoalbum: Digitalisering av foton hjälper till att bevara dem och gör det enkelt att dela dem. Det går enkelt och snabbt att använda skannerfunktionen i MyHeritages mobilapp, som laddar upp bilderna direkt till MyHeritage. Du kan färglägga dina svartvita foton med MyHeritage In Color™ och omvandla suddiga foton till fokuserade med MyHeritage Photo Bildförbättrare – genom att färglägga och förbättra dina foton kan du se dina förfäder tydligare än någonsin tidigare.

Intervjua en släkting: Planera ett besök hos en släkting och genomför en grundlig intervju, och glöm inte att använda ljudinspelningsfunktionen i MyHeritage-appen för att spela in intervjun.

URL is copied to your clipboard.