URL is copied to your clipboard.

Ladda upp dina DNA-resultat till MyHeritage: Därför är det värt det

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Ladda upp dina DNA-resultat till MyHeritage: Därför är det värt det

Du kan ladda upp DNA-resultat från andra leverantörer till MyHeritage och åtnjuta tillgång till alla DNA-funktioner – utan att behöva köpa ett MyHeritage DNA-kit.

Om du eller någon av dina familjemedlemmar har tagit ett DNA-test med ett annat företag är det en bra idé att ladda upp resultaten till ditt MyHeritage-konto. Här är anledningen:

Det är gratis

MyHeritage är en av få DNA-matchande databaser som låter dig ladda upp dina råa DNA-data gratis. Så du har verkligen inget att förlora! När du laddar upp dina data har du fri tillgång till din lista över DNA-matchningar på MyHeritage och du kan kontakta dina matchningar gratis.

Om du inte har ett betalabonnemang på MyHeritage behöver du betala en engångsupplåningsavgift på 29$ för att få tillgång till de avancerade DNA-funktionerna, till exempel etnicitetsuppskattning och kromosomläsare. Om du har ett abonnemang kan du få tillgång till dessa funktioner utan extra kostnad.

Det är snabbt

Processen att ta ett DNA-test kan innebära mycket väntan: att vänta på att kitet anländer, vänta på att testet ska tas emot av labbet, vänta på att labbet ska bearbeta ditt prov och så vidare. Om du redan har väntat så finns det ingen anledning att göra det igen.

När du laddar upp dina råa DNA-data till MyHeritage beräknas dina matchningar och etnicitetsresultat vara färdiga inom några dagar – ofta så snabbt som 24 timmar.

Det hjälper dig att utvidga ditt nät

Även om du har hittat värdefull information i andra DNA-databaser finns det alltid mer att lära sig. Många adopterade som söker efter sina biologiska familjer har testat med andra leverantörer utan framgång, och när de äntligen laddade upp sina resultat till MyHeritage fann de omedelbart vad de letade efter.

MyHeritage är den ledande DNA-matchningstjänsten i Europa och vår räckvidd är global. Vår plattform finns på 42 språk – mer än någon annan DNA-testtjänst.

Det kan utöka mängden av data som du behöver

Chansen är stor att någon i din familj har gjort ett DNA-test tidigare. Om de testade sig med MyHeritage kommer du förmodligen redan att hitta dem i dina DNA-matchningar, och du kan använda den informationen för att extrapolera ledtrådar om hur dina andra DNA-matchningar kan vara relaterade till dig.

Vissa kan ha testat med andra leverantörer. Men tack vare MyHeritage DNA-funktionen kan du fortfarande dra full nytta av deras data för att hjälpa dig med din forskning. Be dem helt enkelt ladda ner sina råa DNA-resultat från webbplatsen de testade med och skicka det till dig. Sedan kan du ladda upp deras resultat till ditt konto på MyHeritage och hantera deras DNA-kit.

Det låter dig dra nytta av andra unika MyHeritage-funktioner

MyHeritage har så mycket mer att erbjuda än bara en lista över DNA-matchningar. Våra avancerade DNA-funktioner, som Theory of Family Relativity™, Autogruppering och Kromosomläsare, kan hjälpa dig att ta reda på hur dina matchningar är relaterade till dig. Integrationen med släktträdsplattformen gör det möjligt att lära sig mycket mer om de förfäder ni har gemensamt också.

Det kan ge dig högre kvalitet på dina DNA-matchningsresultat

DNA-testtjänster analyserar inte hela ditt genom. 99,9% av humant DNA är identiskt, så det finns lite värde i att sekvensera dessa data. De återstående 0,1% innehåller också mycket information och inte allt är användbart eller nödvändigt för att bestämma DNA-matchningar, etnicitetsuppskattningar eller hälsorapporter. Därför undersöker de flesta DNA-testtjänster endast en del av de återstående 0,1% – och exakt vilka SNP (genetiska markörer) de analyserar kan variera från företag till företag.

Därför kan dina MyHeritage DNA-resultat innehålla information som dina resultat från en annan leverantör inte gör, och vice versa. Det betyder att om du har testat med flera företag och laddat upp alla dina resultat till MyHeritage, kommer databasen att få en mer fullständig bild av ditt genom och kunna producera DNA-matchningar av högre kvalitet.

Begränsningar av uppladdade DNA-resultat

Med allt detta sagt, om du ännu inte har köpt ett DNA-test och fortfarande väger dina alternativ, finns det fortfarande några fördelar med att testa specifikt med MyHeritage DNA:

  • Testning med MyHeritage DNA ger dig tillgång till din etnicitetsuppskattning utan extra kostnad och utan behov av en betald prenumeration.
  • Hälsouppgraderingen är endast tillgänglig för MyHeritage DNA-kunder. Hälsorapporter kan inte genereras från råa DNA-resultat från andra företag, så om du inte har gjort ett MyHeritage DNA-test och vill få hälsorapporter, måste du köpa ett MyHeritage DNA hälso-kit.
  • Det kan finnas ytterligare funktioner som läggs till i framtiden som kräver utrustning eller material som är specifika för MyHeritage DNA.

Hur du laddar upp dina råa DNA-data till MyHeritage

För att ladda upp dina DNA-testresultat till MyHeritage, följ instruktionerna i denna artikel.

URL is copied to your clipboard.