URL is copied to your clipboard.

Hur skapandet av ditt släktträd hjälper dig att få ut det mesta av dina DNA-resultat på MyHeritage

Hur skapandet av ditt släktträd hjälper dig att få ut det mesta av dina DNA-resultat på MyHeritage

Så du har tagit ditt DNA-test på MyHeritage och skickat in det.  Det kan ta mellan 4–6 veckor för labbet att behandla det efter att det har kommit fram. Under tiden rekommenderar vi att utforska MyHeritages andra funktioner – speciellt hur du börjar bygga ditt släktträd.

Det är väldigt enkelt att börja bygga ditt släktträd med MyHeritage. Allt du behöver börja med är att fylla i ”De magiska 7”: ditt namn och födelsedag, dina föräldrars namn och födelsedagar och dina far- och morföräldrars namn och födelsedagar. När du har lagt till allt detta i ditt släktträd kommer MyHeritages banbrytande teknologi omedelbart att söka i den stora databasen av släktträd och historiska dokument för att hitta Smart Matches™ och Record Matches, som i sin tur kan hjälpa dig att utöka ditt träd och lägga till mycket mer information på bara några minuter.

Dessutom är det inte bara ett roligt sätt att fördriva tiden. När du fått tillbaka ditt DNA-resultat kan ditt träd hjälpa dig att få ut så mycket information som möjligt från resultatet.

Så här får du det:

Förstå din etnicitetsuppskattning

Din etnicitetsuppskattning kan ibland komma som en överraskning, även för de som har gjort en del släktforskning tidigare! Genom att ha ett släktträd på MyHeritage kan du själv estimera din etnicitet om du får ett resultat som du inte förväntade dig.

Till exempel, låt oss säga att du har släktforskat på din mors sida och vet att de är av skandinaviskt ursprung, men att du inte har kunnat hitta så mycket om din fars ursprung. Om dina resultat visar att du är 45% skandinavisk, 20% italiensk och 35% irländsk, skotsk och walesisk, så kan du förmoda att du ärvt en del italiensk, irländsk, skotsk och walesisk etnicitet från din far.

I sin tur kan denna information leda dig rätt i de historiska dokumenten som sannolikt innehåller information om din fars familj.

Ta reda på hur dina DNA-matchningar är relaterade till dig

MyHeritage har kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig att spåra exakt hur varje DNA-matchning är relaterad till dig. Dessa verktyg förlitar sig dock på matchande teknologi som jämför informationen i ditt träd med mängden data från våra 3,5 miljarder släktträd och 11 miljarder historiska dokument. Om ditt träd inte har så mycket information kommer algoritmen inte att ha så mycket att arbeta med.

Ju mer detaljer du lägger till i ditt träd, desto mer information kommer MyHeritage kunna ge dig.

Till exempel, funktionen Theory of Family Relativity™ bekräftar data från alla resurser som MyHeritage har till sitt förfogande för att beräkna pålitliga teorier om hur dina DNA-matchningar kan vara relaterade till dig. Den söker igenom andra släktträd och de 11 miljarder historiska dokument som finns på MyHeritage, och om den hittar en koppling mellan dig och matchningen kommer den att lägga till denna information direkt till kortet för DNA-matchningen.

Andra användbara ledtrådar är gemensamma ärvda efternamn, Smart Matches™ i DNA-matchningens släktträd och gemensamma fädernesplatser. Alla dessa funktioner använder data som redan har matats in i ditt träd, så ju mer information du har, desto mer vet du om din DNA-matchnings relation till dig.

Läs mer om var du kommer ifrån

Din etnicitetsuppskattning från ditt DNA-test ger dig bara de breda dragen över hur du blev som du blev. Genom att fylla i ditt släktträd med detaljer kommer det få färg och struktur, och du kommer kunna se platser och höra ljud och känna dofter. Du kanske hittar foton på dina förfäder, upptäcker var de bodde och hur och när de reste, lära dig om deras yrken och fysiska egenskaper och kanske till och med uppdaga historier om deras liv som du aldrig skulle ha känt till annars.

Och med MyHeritage kunde det inte vara enklare. Fyll i dina “Magiska 7” idag och se magin i ditt arv komma till liv framför dina ögon.

URL is copied to your clipboard.