URL is copied to your clipboard.

5 Tips för att skapa en fantastisk familjeåterförening

Janet Hovorka

5 Tips för att skapa en fantastisk familjeåterförening

Med lite planering och förberedande bakom kulisserna kan du hålla en fantastisk familjeåterförening som skapar nya minnen och som firar familjens historia som ni delar.

Vid en släktträff kan det finnas en musiker, en sportentusiast, en tekniker och andra med olika intressen, men ni har alla en sak gemensamt – er familjehistoria. Att lära er om familjehistorien tillsammans kommer att stärka banden och skapa en stark enhet i din familj eftersom detta är en sak som bara ni delar och ingen annan kan dela med dig.

När ni pratar om era förfäder kommer ni att hitta saker som ni har gemensamt med dem och saker som ni har gemensamt med varandra. Ni lär er vad som gör er till en familj.

Här är några idéer du kan använda vid din nästa familjeträff som kan hjälpa dig att njuta av den tid du har med din familj.

Dela familjerecept

Använd mat för att lära din familj om sin historia genom att äta vad era förfäder brukade äta. Du kan be varje person ta med ett familjerecept att dela och låta dem presentera vad de tog med sig. När de presenteras kan de tala om den släkting som brukade laga den rätten. Samla recepten för att skapa en familjens kokbok, eller bara se till att de distribueras efteråt så att alla kan fortsätta att spara recept i familjen.

Lär dig en familjefärdighet

Be någon i din familj att lära gruppen om hur man gör något som dina förfäder en gång gjorde. Det kan vara att spela munspel, lära sig nålspets, beskära fruktträd, plocka en kyckling, sjunga en sång etc.

Om du inte har en familjemedlem som vet hur man gör det, anställ någon utanför familjen som kan lära er. Öva på något praktiskt handarbete och ge deltagarna något de kan ta hem för att fortsätta arbeta med. Se till att prata om förfäder som brukade göra dessa saker.

Starta ett DNA-projekt

Med MyHeritage DNA kan du lära dig mer om din etnicitet och få kontakt med andra familjemedlemmar. Samla DNA-prover från din familj så att du kan bekräfta släktforskningen du har samlat in. En familjeåterförening är den perfekta tiden att börja samla in familjens genetiska historia.

Håll en tävling i storytelling

Be äldre medlemmar berätta intressanta historier om den äldre generationen som de minns, som de yngsta familjemedlemmarna aldrig kände. Dela ut priser för de roligaste, mest inspirerande, mystiska eller upprörande berättelserna. Du kan också be en familjemedlem att berätta en falsk historia och ha en tävling för att se vem som kan gissa vilka berättelser som är sanna och vilka som är falska.

Visa ett familjediagram

Ett bra diagram skapar massor av släkthistoria, gör att alla känner sig inkluderade och skapar ett utrymme för att samla in mer information. MyHeritage erbjuder många olika sorters diagram. Diagram för förfäder och soldiagram är vanligtvis de mest populära för en familjeåterförening.

Med ett enkelt klick på en knapp räknar MyHeritage ut vilken storlek diagrammet kommer att vara, erbjuder dekorativa alternativ och visar dig priserna för att skriva ut din information. När diagrammet är beställt, kommer det bara om ett par dagar att dyka upp på din tröskel, inrullat i ett rör och redo att visas. Din familj kommer alla att vara angelägna om att samlas och ta reda på hur de är relaterade till varandra.

Att engagera aktiviteter om din familjehistoria kan vara den viktigaste delen i varje familjeträff. När ni träffas på julen eller under sommaren, se till att fira ert arv för att göra träffen till ett evenemang som alla kommer att komma ihåg.

URL is copied to your clipboard.