URL is copied to your clipboard.

Efternamn på MyHeritage

Efternamn på MyHeritage

Efternamnets vanor varierar från kultur till kultur och kan ibland förändras till följd av samhällsskift. För att saker ska förbli enkla är MyHeritage-systemet optimerat för den vanligaste efternamn-konventionen, men tillåter användare att ändra efternamn enligt deras lokala eller individuella anpassning.

Till exempel, som standard, om inget gift namn anges för en kvinna som är gift, kommer MyHeritage att fylla i hennes make. Du kan dock stänga av den här inställningen, om kvinnor i din familj i allmänhet inte tar sina mäns efternamn vid äktenskapet (till exempel enligt lokal sed i Spanien, Chile eller Island). För att göra det, klicka på ditt namn på användarlistan längst upp på skärmen och välj ”Webbplatsinställningar.” Välj sedan inställningssidan för ”Släktforskning” och avmarkera det sista alternativet i avsnittet ”Namn på gifta kvinnor”.

I samma avsnitt kan du välja hur du ska visa efternamn på gifta kvinnor på din släktplats. Du kan välja att bara visa namnet som gift, bara flicknamnet, namnet som gift med flicknamnet inom parentes eller flicknamnet med namnet som gift inom parentes.

Om en man i din familj har tagit sin hustrus efternamn eller ändrat det till ett gemensamt efternamn, kan du antingen lägga till det nya efternamnet i fältet ”Efternamn” i deras profil, eller ändra deras tidigare namn till deras nuvarande och lägga till föregående namn i fältet ”Tidigare namn” (som du kan komma åt genom att klicka på ”Redigera” på profilkortet, sedan ”Redigera mer” i fönstret Snabbredigering och sedan ”Ytterligare namn” i avsnittet ”Väsentligheter”). För att göra det helt klart när och varför namnet ändrades kan du lägga till ett Namnändringsfakta i avsnittet ”Fakta” i hans profil, under kategorin ”Personlig historia.”

URL is copied to your clipboard.