URL is copied to your clipboard.

Kul med familjestatistik

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Kul med familjestatistik

Familjestatistikfunktionen på MyHeritage erbjuder ett nytt och unikt sätt att visa din familjs historia. Det kan avslöja fascinerande insikter om trender i din familj: genomsnittlig livslängd, fertil ålder, äktenskap och skilsmässor, migrationsmönster och mer.

Är du redo att se din familj i ett helt nytt ljus? Håll musen över fliken ”Hem” i navigeringsfältet på MyHeritage-webbplatsen och välj ”Familjestatistik.”

Översikt

På översiktssidan ser du tre cirkeldiagram som representerar en uppdelning av dina familjemedlemmars kön, hur många familjemedlemmar som lever jämfört med hur många avlidna, och förhållandestatus.

Nedan hittar du ordmoln som visar de vanligaste namnen i din familj: vanliga efternamn, vanliga förnamn för män och vanliga förnamn för kvinnor. Ju vanligare namnet är, desto större kommer det att visas i ordmoln.

Platser

På sidan Platser hittar du tre kartor: en som visar länderna där dina familjemedlemmar föddes, en som visar var de dog och en som visar var de bodde. Dessa kartor kan måla en intressant bild av din familjs migrationsmönster. Du kan välja en specifik kontinent under kartan för att se den kontinenten mer detaljerat.

För en ännu mer intressant översikt över dina förfädersplatser, kolla in PedigreeMap™: en interaktiv karta som visar var viktiga händelser i din familj ägde rum, som du kan filtrera efter land eller efter person. Du hittar det under “Mer” på fliken Släktträd i navigeringsfältet.

Åldrar

På ålderssidan ser du ett diagram som illustrerar åldersfördelningen bland familjemedlemmarna tillsammans med de äldsta och yngsta levande medlemmarna i din familj. Om du klickar på ”Topp 10” visas de första 10 män och kvinnor i varje kategori.

Nedan hittar du den genomsnittliga livslängden bland män och kvinnor i din familj och ett diagram som visar hur livslängden fördelas. Du hittar också de personer i ditt släktträd som levde längst, tillsammans med de personer som hade kortast livstid. (Om du inte vill visa det senare diagrammet kan du alltid dölja det genom att klicka på X i det övre högra hörnet.)

Födslar

På den här sidan hittar du ett diagram som visar hur många personer i din familj som föddes varje månad på året och under varje stjärntecken! Du kommer också att upptäcka procentandelarna av familjemedlemmar som föddes under varje århundrade och varje årtionde av 1900- och 2000-talet.

Äktenskap

På äktenskapssidan hittar du fascinerande statistik om äktenskapen i din familj. På den översta raden ser du det genomsnittliga antalet äktenskap bland män och kvinnor i din familj, vem som gifte sig flest gånger och när personer i din familj gifte sig. (Om du inte vill visa mitt-diagrammet kan du dölja det genom att klicka på X i det övre högra hörnet.)

På den andra raden kommer du att lära dig den genomsnittliga åldern för att knyta banden i din familj och vem som gifte sig i de yngsta och de mest avancerade åldrarna.

I den tredje raden kommer du att upptäcka hur långt äktenskapen tenderar att pågå i din familj, vem som hade de längsta äktenskapen och vem som hade kortast. (Du kan dölja det senare genom att klicka på X i det övre högra hörnet om du inte vill se det.)

På den nedre raden hittar du den genomsnittliga åldersskillnaden mellan makar i din familj, liksom familjemedlemmarna med de största åldersskillnaderna mellan partner.

Barn

På sidan Barn lär du dig det genomsnittliga antalet barn per kärnfamilj, vilken familj som hade flest barn och vilka personer (man och kvinna) som hade flest barn.

I nästa rad upptäcker du medelåldern för att få barn bland dina släktingar, såväl som den äldsta som den yngsta av dina släktingar.

På den tredje raden hittar du den genomsnittliga åldersskillnaden mellan syskon och syskonen i din familj med de största och minsta åldersskillnaderna.

Skilsmässor

På skilsmässosidan hittar du hur många skilsmässor som har ägt rum i din familj, vilken av dina släktingar som skilde sig mest, och vem som hade det längsta äktenskapet som slutade med skilsmässa.

På den andra raden hittar du medelåldern för dina släktingar då de skilde sig och de äldsta och yngsta familjemedlemmarna som skiljde sig.

Om du inte vill se någon av den här statistiken kan du klicka på X i det övre högra hörnet av något av diagrammen.

Vad kan du lära dig?

Att titta på denna statistik kan lära dig mycket om din familj. Vad finns det för livslängd i dina gener? Är starka, långlivade äktenskap vanliga i din familj, eller var det många skilsmässor? Finns det ett oproportionerligt antal stenbockar? Alla dessa kan ge insikter – ibland seriösa, ibland roliga – i dina förfädernas liv och hjälpa dig att förstå mer om vem du är idag.

URL is copied to your clipboard.