URL is copied to your clipboard.

Redigera ett träd i Släkttavlevyn

Redigera ett träd i Släkttavlevyn

I släkttavlevyn för släktträd online kan du se en person i ditt släktträd och deras direkta förfäder.

Släkttavlevy i redigeringsläge (klicka för att zooma)

Så här redigerar du ditt träd i släkttavlevy:

Detaljpanelen

Klicka på vilken person som helst i ditt släktträd, så kommer Detaljpanelen att öppnas på vänster sida av skärmen och visa information om den valda personen.

Detaljanel (klicka för att zooma)

Om detaljpanelen är stängd kan du öppna den igen genom att klicka två gånger på ett profilkort i släktträdet (det första klicket centrerar individen i trädet, och det andra klicket öppnar detaljpanelen).

Detaljpanelen gör det enkelt att visa, lägga till och redigera fakta om en person utan att lämna trädet. Den visar fakta med datum och platser, och även foton och videor från personen.

Knappar på detaljpanelen (klicla för att zooma)

Detaljpanelen visar fyra knappar:

“Profil ”öppnar profilsidan som visar all information som är känd om individen, inklusive biografi, källor, citeringar och mer. Profilsidan visar också alla individs foton, videor och dokument.

“Redigera ”öppnar en sida för redigering av individens profil.

“Lägg till ”öppnar en meny för att lägga till närmaste familjemedlemmar till individen, inklusive föräldrar, syskon, makar och barn.

“Mer ”ger tillgång till ytterligare funktioner som att redigera profilfotot, lägga till eller ta bort anslutningar eller radera individens profil helt.

Avsnitt om upptäckter (klicka för att zooma)

Avsnittet Upptäckter visar väntande Smart Matches™ och Record Matches, låter dig se individens DNA-matchningar och ger dig möjligheten att söka efter poster om denna person bland de miljarder poster som finns tillgängliga i MyHeritage SuperSearch™.

Omedelbar familjesektion (klicka för att zooma)

Avsnittet omedelbar familj listar alla nära anhöriga till individen, inklusive de som inte visas i släkttavlevyn – till exempel syskon, makar och barn.

Avsnitt om foton och videor (klicka för att zooma)

Avsnittet Foton & videor – som är nytt i den här versionen av stamtavlan – visar foton och videor som har kopplats till denna person. Klicka på ikonen som visar kameran med symbolen ”+” för att lägga till nya foton.

Faktadelen

Avsnittet Fakta i släkttavlevyn visar alla fakta (viktiga livshändelser) som du har angett om den här personen och låter dig lägga till nya fakta eller redigera eller ta bort befintliga.

Lägga till personer till trädet

Lägg enkelt till en förälder till alla personer som inte redan har ett listat genom att klicka på Add-Me (”Lägg till far” eller ”Lägg till mor”) på trädet. Detta är ett snabbt sätt att lägga till förfäder till släktträdet.

”Lägg till” i släktträdet

Förutom dessa Add-Me-kort kan du också lägga till andra släktingar med knappen ”Lägg till” i Detaljpanelen. Om du klickar på den öppnas en rullgardinsmeny för att lägga till släktingar till individen som föräldrar, syskon, makar och barn.

Lägga till släktingar

Om du klickar på valfritt alternativ, till exempel ”Lägg till son”, öppnas ett bekvämt fönster för att lägga till den nya personen med grundläggande information. Klicka på ”OK” när du är klar.

Lägg till en ny person i trädet (klicka för att zooma)

Redigera profiler

Det enklaste sättet att redigera en individs detaljer i släktträdet är att flytta musen över sitt personkort i trädet och klicka på pennikonen för att öppna sidan Redigera profil.

Redigera information från släktträdet

På sidan Redigera profil kan du redigera viktig information om individen, till exempel deras namn och information om deras födelse, äktenskap och död.

Redigera profilsida (klicka för att zooma)

För att ange ytterligare information, klicka på ”Redigera mer” längst ner i fönstret. Detta öppnar den fullständiga profilredigeraren, där du kan lägga till och redigera alla fält för den personen, inklusive biografi, kontaktinformation, yrke, utbildning, citat, källor och mer.

Du kan också använda Detaljpanelen för att redigera information som visas där – till exempel för att lägga till, redigera eller ta bort fakta, som förklaras nedan.

Lägga till foton

En profil i ditt släktträd som ännu inte har ett personligt foto visas med en silhuett i trädet. Klicka på kameraikonen under silhuetten för att ladda upp ett personligt foto.

Lägg till ett personligt foto

För att lägga till fler foton eller videoklipp till någon person i trädet, klicka på den stora knappen med kameran och symbolen ”+” i avsnittet Foton och videor i panelen Detaljer.

Lägg till ett foto från Detaljpanelen (klicka för att zooma)

En överläggsskärm kommer att visas. Här kan du ladda upp filer med dra och släpp eller välja dem för överföring från din dator

Fotouppladdningsskärm

Lägga till och redigera fakta

Detaljpanelen gör det lättare att se, lägga till och redigera fakta (händelser) som rör en person utan att lämna trädet. Den visar fakta med datum och platser.

Lägga till fakta från detaljpanelen (klicka för att zooma)

För att lägga till nytt fakta om den här personen klickar du på knappen ”Lägg till fakta” högst upp i listan.

Lägga till nytt fakta (klicka för att zooma)

Välj faktatyp på menyn och klicka på OK för att öppna ett fönster för att lägga till nytt fakta.

Lägga till en uppgift om födsel (klicka för att zooma)

Du kan redigera varje faktum genom att flytta musen över den och klicka på blyertsikonen.

Redigera en uppgift (kllicka för att zooma)
Redigera uppgift om boende (klicka för att zooma)

Detta öppnar ett fönster där du kan ange eller ändra information. Du kan också ta bort fakta från det här fönstret genom att klicka på papperskorgen-ikonen i det nedre vänstra hörnet.

Trädinställningar

För att anpassa inställningarna i Släkttavlevyn klickar du på hjulikonen i det övre högra hörnet.

Tillgång till trädinställningar (klicka för att zooma)

Du kan göra släkttavlevyn till din standardvy genom att markera den översta kryssrutan. Du kommer bara att se det här alternativet när du visar ditt träd i Släkttavlevyn.

Standard trädvy (klicka för att zooma)

Markera eller töm rutorna under ”Kortvisningsalternativ” för att inkludera eller ta bort Add-Me-kort för att lägga till föräldrar och redigeringsikonen.

Alternativ (klicka för att zooma)

”Namnalternativ” gör att du kan välja om du vill visa prefix och suffix på personkort. Vissa användare föredrar att inte visa dessa (t.ex. ”John Martin”) medan andra föredrar att inkludera dem (t.ex. ”prof. John Martin, Jr.”). Obs: Stamtavlan visar kvinnor i släktträdet med sina jungfrunamn.

Namnalternativ (klicka för att zooma)
URL is copied to your clipboard.