URL is copied to your clipboard.

Hur du börjar bygga upp ditt släktträd på MyHeritage

Hur du börjar bygga upp ditt släktträd på MyHeritage

Att bygga upp ett släktträd på MyHeritage är inte bara roligt och enkelt – det är väldigt berikande. Med tekniker som Record Matching, Smart Matching™ och Instant Discoveries™ kan du på bara några minuter få fantastiskt bra insikt om dina förfäder och lägga till mängder med uppgifter till ditt släktträd.

Så här gör du för att komma igång.

Börja från grunden

När du registrerar dig för ett konto på MyHeritage ombeds du uppge ditt kön, ditt namn, din e-postadress och ditt födelseår samt även namnen på båda dina föräldrar. När du klickat på ”Kom igång” blir du tillfrågad om att ange namn och födelsedata för var och en av dina mor- och farföräldrar.

När dessa sju personer – de ”magiska” sju – finns med i ditt släktträd kan MyHeritage redan göra upptäcker och ger förslag till dig. Om en grön Smart Match™-ikon eller en brun Record Match-ikon syns på ditt profilkort innebär detta att MyHeritage har hittat en eventuell matchning som du kan granska och bekräfta för att få fram nya uppgifter. Ju fler uppgifter du lägger till, desto fler matchningar kommer MyHeritage hitta åt dig.

Då nya dataposter ständigt läggs till och nya släktträd hela tiden byggs på MyHeritage kommer troligtvis nya matchningar finnas för dig när du börjat bygga ditt släktträd. Du får regelbundna e-postmeddelanden där du får veta när MyHeritage hittat nya matchningar.

Ladda upp en GEDCOM

Om du redan byggt upp ett släktträd med hjälp av olika släktforskningsprogram kan du ladda upp ditt befintliga släktträd på MyHeritage som en GEDCOM-fil. Detta kan du göra när du registrerar dig genom att klicka på ”Importera träd (GEDCOM)” på registreringssidan, eller om du redan har ett konto genom att klicka på ”Importera GEDCOM” under ”Släktträd”-fliken.

Instant Discoveries™

Ibland hittar MyHeritage en Smart Match™ som kan tillföra en helt ny gren till ditt träd, eller fotografier på personer i ditt träd. Detta kallas en Instant Discovery™. Du hittar Instant Discoveries™ under fliken Upptäckter på sidans navigeringsfält, och du får ett e-postmeddelande när MyHeritage har hittat en Instant Discovery™ åt dig. När du sedan bekräftat matchningen kommer du kunna lägga till flera olika personer till ditt släktträd, eller fotografier av släktingar, med ett enda klick.

På så sätt kan Instant Discoveries™ få ditt släktträd att växa betydligt utan att du behöver anstränga dig särskilt mycket!

Hur din släktforskning kan förbättras med hjälp av abonnemang

Att bygga ett släktträd, importera en GEDCOM och ta emot och granska Smart Matches™ och Record Matches är helt gratis på MyHeritage. Du får också en gratis Instant Discovery™.

För att kunna bekräfta Smart Matches™ och ta med uppgifterna i ditt släktträd behöver du ett Premium, PremiumPlus eller Komplett abonnemang. Abonnenter med PremiumPlus och Komplett har också obegränsad tillgång till Instant Discoveries™.

För att bekräfta Record Matches, kunna se originalskanningen av dataposten och föra över de uppgifter du hittar där till ditt släktträd behöver du ha ett  Data- eller Komplett abonnemang.

 

URL is copied to your clipboard.