URL is copied to your clipboard.

En introduktion till Instant Discoveries™

En introduktion till Instant Discoveries™

Instant Discoveries™ utnyttjar hela databasen med MyHeritages släktträd och historiska register för att göra byggandet, utbyggnaden och berikandet av ditt släktträd lika enkelt som ett musklick.

Instant Discoveries™ är en bunt med släkthistorisk information som du kan använda med ett klick och lägga till upp till 40–50 personer i ditt träd eller värdefulla familjebilder du aldrig sett förut.

Hur fungerar det?

Varje Instant Discovery™ bygger på en matchning som hittats av MyHeritage Smart Matching™ -teknologi. Algoritmen hittar en Smart Match™ till ett släktträd med individer eller fotografier som du inte har i ditt träd och ger dig möjlighet att kopiera all den informationen med ett enda klick, tillsammans med alla fakta, händelser och foton. Källcitat skapas automatiskt i målträdet för att dokumentera exakt var datan kom ifrån. För att skydda andra användares integritet importerar Instant Discoveries™ aldrig detaljer om levande människor.

Ju större ditt träd är, desto mer sannolikt är det att du har en Instant Discovery™. Även om ditt träd inte växer ökar dina chanser att få ett nytt Instant Discovery™ varje dag när MyHeritage fortsätter att lägga till miljontals poster och profiler för att jämföra med ditt träd. Att bara lägga till “de magiska 7” (användaren, två föräldrar och fyra farföräldrar) räcker ofta för att hitta en Instant Discovery™ och bygga ditt träd direkt.
Åtkomst till Instant Discoveries™

För att komma åt dina Instant Discoveries™, välj ”Instant Discoveries” under fliken ”Upptäckter” i huvudmenyn.

Om inget visas kan du försöka lägga till lite information eller individer i ditt släktträd.

Det finns två typer av upptäckter: Person Discoveries™ och Photo Discoveries™. Personupptäckter är matchningar som du kan lägga till  i ditt träd, medan Photo Discoveries lägger till nya familjebilder.

Klicka på ”Visa upptäckt” för att visa upptäckten i detalj.

Tillämpa Person Discoveries™

När du klickar på ”Visa upptäckt” i en personupptäckt måste du bekräfta om Smart Matchen som upptäckten bygger på är korrekt. Om matchningen är korrekt klickar du på “Ja”.

På nästa skärm ser du en lista över alla personer som denna upptäckt kan lägga till i ditt träd, tillsammans med deras relation till dina match- och profilfoton. För att bekräfta och lägga till dem i ditt träd, klicka på ”Lägg till i ditt träd.”

 

Observera att om du accepterar en Person Discovery™ kommer alla anslutna individer att läggas till i ditt träd.
Om du inte vill lägga till dem kan du klicka på ”Avvisa upptäckt.” Om du ändrar dig efter att du lagt till dem i trädet eller vill ta bort bara några av dem, måste du ta bort dem individuellt.

Tillämpa Photo Discoveries™

När du klickar på ”Visa upptäckt” i en fotoupptäckt kan du jämföra individen i ditt träd med den i det matchande trädet för att bekräfta att de är samma person. Om de är det och du vill lägga till fotot i ditt träd klickar du på ”Lägg till foton i ditt träd.”

Fotot läggs omedelbart till den personens profil på ditt träd.

Utöka ditt träd

Efter att ha tillämpat en upptäckt tas du till ditt släktträd där ett meddelande visas som sammanfattar vad som hände:

Trädet kommer att uppdateras och ”NYA” etiketter visas på alla individers kort som just har lagts till i ditt träd.

Nu kan du utforska ditt träd och klicka på de nya posterna för att se deras profiler och se vilken information du just fått. Du kommer också att börja ta emot Smart Matches™ och Record Matches för de nya posterna samt ytterligare Instant Discoveries™, så ditt träd växer ännu snabbare.

Vad kostar det?

Alla MyHeritage-användare kan njuta av den här funktionen och upptäcka omedelbar släkthistoria. Din första upptäckt är gratis och efterföljande upptäckter kommer att hittas och visas gratis. Men du behöver en PremiumPlus- eller Komplett-abonnemang för att tillämpa efterföljande upptäckter och lägga till dem i ditt träd.

PremiumPlus- och Komplett-abonnenter kan njuta av obegränsade Instant Discoveries™. När du har gjort en upptäckt kommer ditt träd att ändras och nya upptäckter måste beräknas om. Ytterligare nya upptäckter kan läggas till efter 24 timmar.

Vad är skillnaden mellan Instant Discoveries™ och Smart Matches™?

Instant Discoveries hittar inte information som du inte kunde har hittat via Smart Matches™, men de kan spara mycket tid. Med Smart Matches™ kan du hitta informationen och lägga till de nya individerna manuellt, vilket kan säkerställa större noggrannhet, men det skulle också kräva mycket ansträngning. Erfarna släktforskare kanske föredrar den långsamma och försiktiga vägen, men de kan fortfarande njuta av Instant Discoveries för att lägga till information från släktträd byggda av källor de litar på.

Instant Discoveries gör det möjligt för nya användare att utvecklas från en ”familjeplanta” med bara en handfull individer till stora, blommande släktträd med många grenar på bara några minuter. För erfarna användare erbjuder de möjligheten att expandera och berika sina släktträd med mycket liten ansträngning.

URL is copied to your clipboard.