URL is copied to your clipboard.

MyHeritage Photo Discoveries™

MyHeritage Photo Discoveries™

Photo Discoveries (eller Fotoupptäckter) gör det enkelt för dig att lägga till fotografier till profiler av personer i ditt släktträd som för närvarande inte har några foton. Många av oss värnar om det känslomässiga ögonblicket när vi ser ett fotografi på vår förfader eller släkting för första gången. Fotoupptäckter kan ge även dig dessa speciella stunder.

Vikten av foton

Foton får släktträd att bli levande. Detta illustreras bäst med ett visuellt exempel, som visas nedan.

Ett släktträd utan foton:

Samma släktträd efter att ha lagt till foton:

Släktträdet är mycket mer övertygande nu. Det har förbättrats inte bara med personliga foton, utan också med originalfotografierna i full storlek från vilka dessa porträtt har beskurits.

Det handlar om samarbete

Photo Discoveries är släktforskningssamarbete när det är som bäst. Många användare har svårt att få historiska bilder av sina förfäder. Men förfäder är något de delar med sina kusiner, sysslingar och andra mer avlägsna släktingar. Därför är det möjligt och till och med troligt att bilder du har kämpat hela ditt liv för att vara i besittning av, finns hos någon av dina släktingar som gärna delar dem med dig. Fotoupptäckter banar ett enkelt sätt för människor att dela historiska bilder av människor de bryr sig om.

Hur fungerar det?

Photo Discoveries tar den innovativa tekniken bakom Instant Discoveries™ ett steg längre. I stället för att använda det för att hjälpa dig att upptäcka nya människor eller fakta, använder vi det för att hjälpa dig att upptäcka nya foton. Vi tittar på alla dina Smart Matches™ (ibland många tusentals av dem) och isolerar matchningar med andra träd som innehåller fotografier, där motsvarande personer i ditt träd inte har ett personligt foto, dvs de representeras av en silhuett i ditt släktträd. Sedan konsoliderar vi alla dessa upptäckter i små paket med upp till 10 bilder vardera och kallar var och en för en Photo Discovery.

Varje Photo Discovery är en samling av personliga foton som kan komma från olika familjesidor, var och en baserad på en enda Smart Match™, och du kan lägga till hela Photo Discovery till ditt träd med ett klick. Detta överför inte bara det personliga fotot, utan det fullständiga ursprungliga fotot som det beskurits från sin maximala upplösning, liksom alla dess metadata – till exempel persontaggar (för personer du redan har i ditt träd), datum och namn på platser. När ett foto kopieras skapas en källcitationstecken automatiskt för den personen som ger kredit till källan och användaren från vilken fotot kopierades. Foton kommer endast från familjesidor där integritetsinställningen för att tillåta foton att kopieras från Smart Matches™ är aktiverad.

En viktig aspekt av Photo Discoveries är dess noggrannhet. Eftersom Photo Discoveries-funktionen är baserad på vår underliggande Smart Matching™-teknologi, filtrerar vi automatiskt bort de allra flesta felaktiga matchningar. Du kan vara säker på att vi ger dig bilder på personer i ditt släktträd som faktiskt är just dessa människor. Men bara för att vara säker, kan du fortfarande dyka in i varje Photo Discovery och avvisa de foton du inte vill ha. Du har full kontroll över vad du ska lägga till i ditt släktträd.

Accessing Photo Discoveries

Besök sidan Instant Discoveries™ via rullgardinsmenyn Upptäckter i huvudnavigeringen på din släktplats.

På sidan Instant Discoveries™ ser du en lista över personupptäckter (upptäckter som kan lägga till nya individer i ditt släktträd) och Fotoupptäckter (upptäckter som kan lägga till foton till befintliga individer i ditt träd). Om du bara vill se Fotoupptäckter klickar du på filtret “Fotoupptäckter” som visas nedan.

Fotoupptäckter (klicka för att zooma)

Klicka på någon av de oranga “Visa upptäckt”-knapparna för att skrolla ner och se fotona som ingår i det Photo Discovery-paketet, som visas nedan.

Fotoupptäckter (klicka för att zooma)

För varje foto som ingår i en Photo Discovery ser du namnet på familjesidan som det kommer från och webbplatshanterarens namn. Du kommer också att se ytterligare information tillgänglig om fotot, såsom titel, datum, plats och beskrivning och ytterligare information om personen som visas på det.

Om du flyttar musen över webbplatshanterarens namn öppnas en box, där du kan kontakta den användaren och kommunicera direkt. Detta kan användas för att tacka webbplatschefen för fotona och fråga om han eller hon har ytterligare material att dela med dig

kontakta en webbplatshanterare (klicka för att zooma)

Du kan klicka på ”Visa originalfoto” för att se en större version av fotot från Photo Discovery och vem som mer är taggad i det.

Visa originalfoto i en Photo Discovery (Klicka för att zooma)
Ett originalfoto (Klicka för att zooma)

Att lägga till en Photo Discovery

Som standard kopieras alla foton i en Photo Discovery till ditt träd när du lägger till upptäckten. Om du vill utesluta specifika foton som du inte vill ha, klicka på kryssmarkeringen bredvid alla foton för att avmarkera den. Slutligen använder du ”Lägg till”-knappen i det övre högra hörnet av sidan för att lägga till alla foton i ditt träd med ett klick.

Lägg till en Photo Discovery i ditt träd (Klicka för att zooma)

För att avvisa en Photo Discovery helt, klicka på ”Avvisa denna upptäckt” längst ner i listan över foton som hittades i den upptäckten. Avvisade upptäckter kommer inte att erbjudas igen.

Avvisa en fotoupptäckt (Klicka för att zooma)

När du har lagt till en Photo Discovery och du har färre än 50 personer i ditt släktträd, kommer du att tas tillbaka till ditt släktträd för att se de nya fotona som du just har lagt till. Om du har 50 eller fler personer i ditt släktträd kommer du att gå till avsnittet Foton, där du kan se bilderna som du har lagt till.

E-postmeddelanden

Om en ny Photo Discovery hittades åt dig kommer vi att meddela dig via ett e-postmeddelande om Photo Discovery för att se till att du inte missar det. Du får högst ett sådant meddelande per vecka.

Nytt e-postmeddelande för fotoupptäckt (Klicka för att zooma)

Kombinera personupptäckter och fotoupptäckter

Det finns två typer av Instant Discoveries™: personupptäckter och fotoupptäckter. Du kan tillämpa en personupptäckt för att lägga till en gren med individer i ditt träd och sedan tillämpa en fotoupptäckt för att ta bilder av dessa individer (och andra individer) från andra släktträd i ditt träd. Du kan upprepa detta så ofta du vill så länge fler upptäckter finns tillgängliga.

URL is copied to your clipboard.