URL is copied to your clipboard.

Jag har en intressant DNA-matchning! Vad ska jag göra nu?

Jag har en intressant DNA-matchning! Vad ska jag göra nu?

Så, en spännande ny DNA-matchning har dykt upp i dina meddelanden eller på din DNA-matchningssida! Här är 5 saker du kan göra för att lära dig mer om din matchning.

Kontakta dem 

Bortsett från de uppenbara fördelarna med att få en ny familjemedlem, så är det säkraste sättet att få korrekt information om hur ni kan vara relaterade, att kontakta matchningen – eller personen som hanterar deras DNA-kit. Du kanske också upptäcker att de har gjort ett kompletterande släktforskningsarbete som kan fylla i några av tomma ämnen i ditt träd.

MyHeritage har ett säkert meddelandesystem som inte avslöjar någon av användarnas e-postadresser. Allt du behöver göra är att klicka på ”kontakt”-länken som visas på matchningskortet på DNA-matchningssidan eller i e-postmeddelandet du fick om matchen. Detta kommer att ta dig till sidan Skriv ett meddelande på MyHeritage, där du kan skriva ditt meddelande och skicka det.

När du får ett svar får du ett e-postmeddelande om att det finns ett meddelande som väntar på dig, men du kan bara läsa det i inkorgen på ditt MyHeritage-konto. På så sätt kan du välja när och hur mycket kontaktinformation du vill dela med din DNA-matchning.

Utforska recensionsidan av DNA-matchningar

En annan sak du kan göra för att lära dig mer om din matchning är att gå in på sidan Granska DNA-matchning. Du kan komma åt den genom att klicka på ”Granska DNA-matchning”-sidan på matchningskortet eller i e-postmeddelandet. Denna sida ger dig en fullständig överblick över allt som MyHeritage kan berätta för dig om vad du har gemensamt med den här matchningen, vilket ger ledtrådar om hur ni är släkt och avslöjar fler familjeförbindelser som du kanske inte är medveten om.

Kolla in deras släktträd

Under knappen ”Granska DNA-matchning” på DNA-matchningskortet finns knappen ”Visa träd”. Detta tar dig till släktträdet där din DNA-matchning visas, där du kanske kan känna igen några kända namn och spåra förhållanden till kända släktingar. Observera att i de flesta träd kommer levande individer att markeras <privat>, så om du vill ha information om dem måste du begära åtkomst till det trädet. Du kan göra det genom att klicka på ”Begär medlemskap” på bannern överst på skärmen.

Hitta dem i AutoGrupperingar

AutoGruppering kan hjälpa dig att lista ut vilka av dina matchningar som är relaterade till varandra, och detta kan ge dig värdefull information om hur du kan vara relaterad till dem. Om du har genererat ett klusterdiagram tidigare måste du generera ett nytt för att hitta din nya DNA-matchning på den. Gå bara till Autogrupperings-verktyget och generera ett nytt diagram. Det kommer att skickas till dig när det är klart.

Jämför dem med kända matchningar i Kromosomläsaren

Du kan utforska ännu djupare genom att jämföra dina kromosomer i Kromosomläsaren, särskilt om du har en känd släkting att jämföra dem med. Att utforska vilka segment ni delar kan hjälpa dig ta reda på vilken sida av familjen de är på och vilka av dina kända släktingar de kanske är närmast släkt med.

URL is copied to your clipboard.