URL is copied to your clipboard.

Att använda din inkorg på MyHeritage Mobilapp

Att använda din inkorg på MyHeritage Mobilapp

MyHeritage mobilapp gör det enkelt att utforska och dela din familjehistoria när du är på språng. Dela familjebilder och minnen direkt från din mobila enhet, uppdatera ditt träd vid släktträffar och bjud in familjemedlemmar att bidra till ditt släktträd. MyHeritage-mobilapp är tillgänglig gratis på iOS och Android och fungerar bra på smartphones och surfplattor. Om du inte redan har gjort det, installera mobilappen nu.

Inbox-funktionen i mobilappen möjliggör enkelt samarbete med dina familjemedlemmar och med andra användare som du har DNA-matchningar eller Smart Matches™ med. Du kan använda den för att skicka och ta emot e-post, för att utforska din anslutning till andra MyHeritage-medlemmar och upptäcka mer om er släkthistoria tillsammans. Samarbete är en viktig del av framgångsrik släktforskning. Du kan fortsätta att korrespondera med dina DNA-matchningar eller andra MyHeritage-medlemmar var du än är via mobil-inkorgen, även om du startade konversationen på skrivbordet. Att kontakta dina DNA-matchningar är gratis i alla sammanhang.

Åtkomst till inkorgen

För att navigera till inkorgen, tryck på kuvertikonen i det övre högra hörnet på mobilappens skärm. Om du har olästa meddelanden kommer det att finnas ett märke på kuvertet som anger hur många olästa meddelanden som väntar på dig.

Klicka på kuvertet på appens startskärm för att öppna inkorgen

Du kan också navigera till inkorgen från menyn i mobilappen:

Klicka på ”Inkorgen” i huvudmenyn för att öppna inkorgen

Att klicka på kuvertikonen eller på Inkorgen i menyn tar dig till inkorgen.

Inkorgen

Huvudsidan i inkorgen listar e-posttrådarna du har med andra personer. Trådar med nyare meddelanden listas först. Trådar med olästa meddelanden visas i fetstil. Det här är samma lista som du ser på skrivbordsversionen av inkorgen. I mobil-inkorgen kan du initiera trådar med medlemmar på din familjesida och fortsätta trådar som initierats via kontaktlänkarna eller knapparna i funktionerna DNA-matchningar och Smart Matches™. Du kan inte söka efter eller kontakta andra MyHeritage-medlemmar godtyckligt. Detta är en säkerhetsfunktion för att skydda MyHeritage-medlemmar från skräppost.

För att starta en ny tråd, klicka på pennan längst ned till höger på inkorgens huvudsida.

Inkorg: Huvudsida

På iOS-enheter trycker du på plustecknet i fältet ”Till”. På Android-enheter trycker du på fältet ”Till” och skriver in namnet på den släktträdsmedlem som du vill kontakta.

Lägg till mottagare när du skriver ett nytt meddelande

Börja skriva namnet på mottagaren och välj sedan den avsedda personen i listan som visas. Du kan välja upp till sex mottagare om du vill starta en grupptråd.

Börja skriva ditt meddelande och klicka på ”Skicka” (på iOS) eller pilikonen (på Android) när du är klar.

Klicka på ”Skicka” för att skicka ditt meddelande

När ett meddelande komponeras och skickas, skickar MyHeritage ett e-postmeddelande till mottagaren. E-postmeddelandet anger inte din e-postadress. Den skickas från MyHeritage å dina vägnar och mottagaren kan svara på den via MyHeritage, som sedan skickar ett e-postmeddelande till dig.

På iOS, svep vilken tråd som helst till vänster för att markera som läst eller oläst eller tryck på ”Mer” för att svara, arkivera eller ta bort tråden. På Android gör du en lång tryckning för att öppna en meny där du kan välja något av dessa alternativ.

Om du vill städa din inkorg utan att radera dina trådar kan du arkivera dem. När du arkiverar en tråd flyttas den från huvudinkorgen till ett separat arkivavsnitt.

För att filtrera dina meddelandetrådar, tryck på filterikonen längst upp till höger på skärmen – ikonen som ser ut som en tratt. En panel öppnas från höger sida av skärmen där du kan välja att endast visa meddelanden som är olästa, arkiverade eller som du har skickat.

Klicka på valfri tråd för att se det senaste meddelandet. Du kan också klicka på tidigare meddelanden i tråden för att expandera och läsa dem.

Svara på ett meddelande genom att klicka på pilen längst ned till höger på skärmen. Klicka på ellipsmenyn (…) i det övre högra hörnet för att svara, arkivera, markera meddelandet som oläst eller ta bort det.

Vi avslöjar inte e-postadresser, men vi talar om namnet på familjens webbplats som din korrespondent hanterar.

När du har nya meddelanden får du ett meddelande direkt på startskärmen på din mobila enhet.

Meddelanden på startskärmen för en smartphone som visar 1 nytt meddelande

Du kan välja bort push-aviseringar om du inte vill bli meddelad på detta sätt, men vi rekommenderar att du låter den vara på, eftersom inkommande meddelanden från andra användare kan vara mycket viktiga. För att välja bort push-aviseringar på iOS, gå till inställningsmenyn på din enhet, välj ”Meddelanden”, tryck på MyHeritage-appen och inaktivera ”Tillåt meddelanden.” På Android går du till enhetens inställningar och fortsätter enligt den enhetsspecifika processen för att välja bort sådana aviseringar.

Sammanfattning

Den mobila inkorgen är ett utmärkt sätt att hålla dina genealogiska samarbeten på ett ställe. Den byggdes på det sätt att det ska kännas  bekant för människor som är vana att arbeta med e-postapplikationer, samtidigt som du skyddar din integritet genom att inte avslöja din personliga e-postadress till någon du korresponderar med på MyHeritage. Mobilappens inkorg gör det enklare och roligare för dig att samarbeta med andra MyHeritage-medlemmar från hela världen.

URL is copied to your clipboard.