URL is copied to your clipboard.

Varför ladda upp en GEDCOM till MyHeritage?

Varför ladda upp en GEDCOM till MyHeritage?

Om du redan har skapat ett digitalt släktträd kanske du undrar om det är någon mening att importera trädet som ett GEDCOM (standardfilformat för släktträdsdata) till MyHeritage. Det korta svaret är: absolut.

När det gäller släktforskningsplattformar behöver det verkligen inte vara antingen/eller. Du kan njuta av alla fördelar med ditt hårda arbete på den andra webbplatsen – och även importera ditt träd och njuta av alla de unika fördelarna med MyHeritage. Att ladda upp en GEDCOM-fil till MyHeritage från en annan plattform är helt gratis, så det finns verkligen inget att förlora. Så här importerar du din GEDCOM till MyHeritage.

Nedan följer några av de viktiga fördelarna du får tillgång till när du laddar upp en GEDCOM av ditt släktträd till MyHeritage:

1. Använd Smart Matches™ och Instant Discoveries™ för att utöka ditt träd

Smart Matches™ skannar profilerna i ditt träd och föreslår möjliga matchningar med profiler i andra träd som har skapats på MyHeritage. Du kan ha familjemedlemmar som har byggt omfattande släktträd på MyHeritage och ingen annanstans – och dessa träd kan innehålla värdefull information som du inte har på ditt träd än. Med Smart Matches™ kan du direkt importera informationen direkt till ditt eget träd.

Instant Discoveries™ tar detta ett steg längre. Det kan hjälpa dig att upptäcka helt nya grenar från släktingens släktträd och lägga till flera nya profiler i ditt eget träd med ett enda klick. Återigen kanske dessa profiler inte finns på andra släktforskningsplattformar.

Klicka här för att lära dig att använda Smart Matches™, och här för att lära dig att använda Instant Discoveries™.

2. Upptäck nya bilder av dina förfäder

Med funktionen Photo Discovery™ kanske du till och med kan hitta fotografier som aldrig tidigare har setts av dina släktingar. MyHeritage hittar matchande profiler i andra träd och ger dig fotografier från de profiler som du kan välja att lägga till i ditt eget träd.

Dessutom är MyHeritage plattform nummer 1 när det gäller att arbeta med gamla familjefoton. Vår revolutionerande Bildförbättrare och MyHeritage In Color™ -funktioner – som fokuserar foton och färglägger svartvita bilder – kan visa dina förfäder som du aldrig har sett dem förr.

Klicka här för att lära dig mer om Photo Discoveries™.

3. Få nya historiska poster levererade till din inkorg med Record Matches

MyHeritage har en enorm samling av sökbara historiska poster – och några av dem är exklusiva för vår plattform. Du kan söka i posterna utan att ha ett släktträd på MyHeritage, men när du har ett kommer du att dra nytta av vår praktiska Record Matching-funktion. Record Matching-algoritmen söker i posterna, hittar alla som matchar profiler i ditt träd och levererar dem direkt till din inkorg. Vi lägger till miljontals nya poster i vår samling varje månad, så Record Matching hjälper dig att hålla jämna steg och sparar dig besväret att behöva söka om och om igen.

Klicka här för att lära dig att använda Record Matches.

4. Få Record Matches från andra språk – på ditt eget språk

Tack vare vår Global Translation Technology™ får du till och med Record Matches när postens originalspråk skiljer sig från ditt eget. Men när du ser dessa poster ser du också den grundläggande informationen från posten översatt eller omskriven till ditt eget språk. Detta kan vara en ”game changer” för släktforskare som har stött på tegelväggar på grund av språkbarriärer.

Klicka här för att lära dig mer om flerspråkiga Record Matches

5. Gör ditt träd mer korrekt med Konsekvenskontrollen

MyHeritages släktträdsgranskare är en av de mest omfattande i branschen, med 36 olika kontroller för att säkerställa att ditt träd är korrekt och felfritt. Även de mest erfarna släktforskarna gör ibland misstag, och dessa misstag kan förvärras när ditt träd växer. Att köra konsistenskontrollen på ditt släktträd hjälper regelbundet till att ditt träd blir så korrekt som möjligt.

Klicka här för att lära dig att använda Konsekvenskontrollen.

6. Skapa ett vackert släktträdsdiagram

På MyHeritage kan du förvandla ditt släktträd till en vacker skräddarsydd släktträdsaffisch – helt gratis. Släktträdsfunktionen erbjuder ett brett utbud av format och stilar som du kan anpassa med dina favoritdesigner, teckensnitt, färger och preferenser. När du har tagit fram en utskriftsklar PDF kan du dela den som en digital fil, skriva ut den på din hemskrivare eller trycka ut den professionellt.

Klicka här för att lära dig att skapa en vacker släktträdsaffisch på MyHeritage.

7. Använd MyHeritage DNA-databas och avancerade DNA-verktyg

Du kan ladda upp mer än bara din GEDCOM till MyHeritage. Om du har tagit ett DNA-test med ett annat företag kan du också ladda upp dina DNA-data till MyHeritage gratis och utnyttja MyHeritages globala DNA-databas. Med ett betal-abonnemang eller en upplåsningsavgift kan du också dra nytta av MyHeritages avancerade DNA-verktyg och använda dina DNA-matchningar för att göra ännu fler upptäckter om din familj.

Klicka här för att lära dig mer om dina DNA-matchningar på MyHeritage

När du släktforskar är det alltid en bra idé att kasta ut ett så brett nät som möjligt. Genom att ladda upp din GEDCOM till MyHeritage får du tillgång till ett brett utbud av användbara verktyg och funktioner som kan hjälpa dig att nå nya horisonter i din släktforskning.

Klicka här för att lära dig att importera ett släktträd som en GEDCOM till MyHeritage.

URL is copied to your clipboard.