URL is copied to your clipboard.

Varför ska jag ta ett DNA-test?

Varför ska jag ta ett DNA-test?

Om du redan har tagit ett DNA-test kanske du undrar vem du ska testa härnäst, för att hjälpa till att bygga ditt släktträd. DNA-kit är unika gåvor med ett stort mervärde för både dig och din familj, så du kanske vill överväga att skicka en till följande släktingar för nästa födelsedag eller högtid.

Föräldrar

Att testa dina föräldrar är det bästa sättet att avgöra om dina DNA-matchningar är relaterade till dig på din moder- eller fadersida. Deras etnicitetsresultat kommer också att visa vilka delar av din egen etnicitet som ärvts från var och en av dem. Du kanske till och med får reda på att din mor eller far har etniciteter som du inte alls har ärvt. För att få ut så mycket som möjligt av DNA-test uppmuntrar vi till testning av så många äldre förfäder som möjligt.

Make/Maka

Att testa din partner avslöjar hans eller hennes etnicitet och hittar DNA-matchningar på andra sidan din familj. Detta kan vara värdefull information för dina barn.

Syskon

Att testa dina syskon kommer att belysa likheterna och skillnaderna mellan er. Ni delar i genomsnitt 50% av ert DNA, men på grund av hur DNA ärvs kan era etnicitetsuppskattningar variera! Medan du och ditt syskon ärvde var och en hälften av dina föräldrars DNA, ärvde ni inte nödvändigtvis samma halvor.

Det betyder att testning av ett syskon kan ge ytterligare DNA-matchningar som du inte fick från dig själv, eftersom de matchar delar av ditt syskons DNA som du inte har.

Vuxna barn

Det kan vara fascinerande att ta reda på vilka etniciteter ditt vuxna barn ärvt från dig och din partner. Att testa dina vuxna barn ger dig också DNA-matchningar för dem, som inte är en delmängd av dina egna matchningar, eftersom de ärver hälften av sitt DNA från sin andra förälder.

Människor som söker efter familj

Adoptivbarn eller personer som adopterat bort sina biologiska barn, förintelseöverlevande som inte kunnat återförena sig med några släktingar efter kriget och personer födda genom spermadonation som har letat efter information om sin far, är bara några exempel på människor som kan ha nytta av DNA-testning. I kombination med en enorm DNA-databas har människor som söker efter familj mycket att vinna på DNA-testning. De många MyHeritage DNA-återföreningarna har möjliggjorts tack vare DNA-testning och fortsätter att ge hopp till människor som fortfarande söker.

URL is copied to your clipboard.